Dokumentumaink Beszámoló 2009

Fényképeink


Beszámoló 2009 PDF Nyomtat Email

A 2009-es év programjai  


A Veszprém-Cserháti Társaskör 2009. év január 29-én az éves közgyűlésével kezdte meg az évet.

Február 17-én a Lovassy László gimnáziumban tartottuk az első belvárosi programunkat, ahol Horváth Gábor főépítész és Dr. Temesvári Balázs adott tájékoztatást a „Belvárosi rehabilitációs” projekt akkori állásáról. 63 fő részvételével és hozzászólásaival tudtuk segíteni a projekt alakulását. Azóta is folyamatosan résztveszünk és aktívan hozzászólunk a rehabilitációról szóló lakossági fórumokon.

A rendezvényeinket ettől az időponttól a gimnáziumban tartottuk.

Március 31-én Kiss Manyi emlékére az unokaöccse filmvetítés segítségével mutatta be a művésznő életét és munkásságát a város lakói számára.

Április elején két alkalommal tartottunk helytörténeti előadást a régi Cserhátról a Lovassy László gimnázium művészeti tagozatos diákjai részére.

Április 18-án Szentantalfára kirándultunk tagjainkkal

Május elején virágosítottuk a Cserhát lakótelepet és a Völgyikút parkba vezető lépcső melletti területet.

Május 16-án a városi Civil Napon részt vettünk, és bemutatkozott az egyesületünk

Május 23-án Egészségnapot szerveztünk a Völgyikút házzal közösen a város lakosságának.

Június 6-án Balatonfüreden beneveztünk a Jókai bablevesfőző versenyre.

Június 22-én részt vettünk a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör „Szent Iván napi” főzőversenyén.

Június 25-én Cserháti kézműves műhelyt szerveztünk a Módszertani bölcsödével közösen, ahol közösen a babákkal, mamákkal díszeket, játékokat készítettünk és zenéltünk

A nyár folyamán nagy erőkkel készültünk az augusztus 20-i Szegről-szegre rendezvényre.

Augusztus 20-án a „Szegről-szegre” rendezvényen az 1000 éves Veszprém programsorozaton vettünk részt, ahol tablókon bemutattuk egyesületünk eddigi tevékenységét, emléklapot készített egyik grafikus tagunk, és elkészítettük a „békeidők cserháti szakácskönyvét” nagyanyáink receptjei alapján, valamit egyedülálló lehetőségként bemutattuk gyakorlatban a kötélgyártást (Húsvét család).

Szeptember 7-27-ig kiállítást rendeztünk a Lovassy gimnáziumban a „Régi idők veszprémi mesterei„ sorozat keretén belül. Az anyagok nagy részét a Laczkó Dezső múzeum anyagából és saját gyűjtésből (kékfestő, cipész, lakatos, asztalos és szabó mesterség)

Szeptember 1-30-ig rajzpályázatot hirdettünk a Lovassy László gimnázium diákjai részére „A zöld belvárosért” címmel a „Belvárosi rehabilitációs projekthez kapcsolódva, melynek eredményhirdetése október 14-én megtörtént, ahol a díjakat szponzorok ajánlották fel. Az I helyezett a KATEDRA nyelviskola által 50 eFt-os nyelvi kurzust ajánlott fel.

Október 2-án a Kossuth iskola diákjai segítségével köszöntöttük a Nyugdíjas Házban az időseket a világnap alkalmából.

Szeptember 25-én felkérésre megjelentünk korhű ruháinkban a balatonfüredi „Korok fesztiválján”

Október 10-én kirándulást szerveztünk az Őrségi Tökfesztiválra Őriszentpéterre, közben Vasvár és Körmend nevezetességeit néztük meg.

November 26-án nagy sikerrel megtartottuk a gimnáziumban a szokásos Adventi játszóházunkat.

December 06-án a Veszprémi Nők Kerekasztal Egyesület által szervezett a „Női Helytállás Napja 2009” megemlékezésen korhű ruhákban olvastuk fel az 56-os női egyesületek történetét.

December 11-én hagyományainkhoz híven megtartottuk a Luca-napi összejövetelünket a Zóna étteremben.

Ebben az évben lehetőségünk nyílt havi rendszerességgel a tagjaink számára egy nyitottabb összejöveteli lehetőséget biztosítani klub jelleggel, amit szintén a belvárosban tudtunk tartani a Lovassy gimnáziumban. (programok: gobelin kiállítás, kozmetikai tanácsadás, megemlékezés Váci Mihály Irodalmi Színpadról, történelem órák ember közelből, úti beszámoló Jeruzsámelről, Lovassy gimnázium bemutatása, festmény kiállítás-tagunk-, Wöller István köszöntése, kiskarácsony)

 

 

 

Támogatóinknca_logo

logo

Logo_keretes


logo


mzeum_logo


Eskvi_s_alkalmi_cmmel_890_x_540

XHTML and CSS. | Kepri Portal