Bemutatkozás

Fényképeink


Társaskörünk alakuló közgyűlése 2006. március 17-én 71 fő jelenlétével történt meg.

 

Az eredeti Veszprémi Cserháti Társaskör 1911-ben alakult meg és 1945-ig aktívan működött, a városrész iparosait és polgárait hívta egybe különféle megmozdulásokra, eseményekre, rendezvényekre. A csoportos együttlétet a századelőn alakult cserháti társaskör újjáélesztésével tovább folytatva és a régi társaskör mintájára célul tűzte ki, hogy mozgalmassá, barátságossá tegyék az újjáépült Cserhát életét, és megmentsék, ápolják a régi Cserháti idők iparos kultúra hagyományait, emlékeit.

 

Kulturális egyesületként elsősorban olyan programokat szervezünk, ahol az egészségvédelemmel, környezetvédelemmel, zenével, kultúrával, a régi városrész örökségeinek felkutatásával, hagyományőrzéssel, hagyományteremtéssel foglalkozunk.

 

E szerint alakítjuk ki programjainkat, melyek egyik része a régi cserháti élet bemutatása, hagyományainak ápolása, más része a mai kulturális művészi értékek közvetítése előadások tárlatok útján, kiállítások megszervezésével, az itt élő művészek, tudományos és kulturális életben szerepet játszó emberek által.

Egyesületünk szoros kapcsolatban áll a városunkban fogyatékkal élő fiatalokkal, gyermekekkel és a velük foglalkozó intézményekkel is. Közös rendezvényeket rendezünk számukra, valamint fontosnak tartjuk az esélyegyenlőség folyamatos megvalósulását, a gyakorlatban is.

 

Hagyományosan visszatérő programjaink:

1. Régi idők Veszprémi mesterei című kiállítás-sorozatunk, melyben bemutatjuk a belvárosban élt iparosok, kézművesek tárgyi- és dokumentumemlékeit.

2. Egészségnapok – cukor- szív- érrendszeri betegségekkel küzdők és egészségesek számára is.

3. Adventi készülődés – játszóház.

4. Családi nap - a Völgyikút ház ősparkjában - egész napos rendezvény a család minden tagjának.

5. Belváros virágosítása és takarítása.

6. Országjáró kirándulás

7. Luca-napi mulatságok – hagyományok felelevenítésével.

8. Ismeretterjesztő előadások (orvosok, természetgyógyászok, történészek, stb. részvételével).

 

Támogatóinknca_logo

logo

Logo_keretes


logo


mzeum_logo


Eskvi_s_alkalmi_cmmel_890_x_540

XHTML and CSS. | Kepri Portal